Demény-féle szavazás

Természetes dolog, hogy az ember nem tud mindenről, így aztán meglepetéssel és örömmel hallottam arról, hogy a "fantasztikus" ötletem arról, hogy a szülők kapjanak extra szavazati jogot a gyermekeik után. felfedezte ezt már nálam okosabb ember is. Demény Pál György demográfus munkájára gondolok, aki megalkotta a nevével fémjelzett Demény-féle szavazás gondolatás 1986-ban. Gyakorlatilag pont arról szól, amire én is gondoltam, hogy a következő generációk érdekérvényesítését erősítse a társadalmon belül. Az igazi különbség az, hogy nála elsősorban a nyugdíjasok érdekérvényesítésével van szembeállítva a következő generáció érdekeivel, míg én a Generációk potyautasai kapcsán gondoltam a témára. Bár jobban belegondolva, a Demény Pálnál is azokról van szó, akiknek nem lévén gyermeke nem törődnek a jövővel.

El ne felejtsem! Finnország, az egyik bezzegország ugyebár északon, szakemberek egy csoportja dolgozott azon, hogy ezt a rendszert bevezesség náluk.

Fontos dolog, hogy más javaslatai beépültek a magyar intézkedések közé, amelyek a katasztrofális demográfiai helyzetet hivatottak orvosolni: az anyaság teljes körű munkakörként való elismerése, vagy a gyermeknevelés éveinek figyelembevétele a nyugdíj megállapításánál. Talán egyszer erre is sor kerül!

Zárszóként pedig a kedves ex-kollégának ha olvassa ezt a cikket hadd javasoljam: ha már megdöbbentő vehemenciával belém állt elmondva mindennek az ötlet miatt. Javaslom a nálamnál minden bizonnyal felkészültebb nálam a témában egy újabb vitapartnernek. Talán a jelzőkkel érdemes lesz finomabban bánni mint irányomban...

Ez is érdekelhet

  • Generációk potyautasai Egy kicsit kemény mondatok következnek, értelemszerűen nem azok megbántásrára, akik önhibájukon kívü...
  • Gondolkodj! Ha nincs gyereked, elpusztítod a következő nemzedéket. Az összes felmenőd áldozatát sárba dobod.  H...
  • Nem magyar Akkor viszont nem értem. Választható ha nem magyar? Tudom-tudom, az állampolgárság. Nem kéne bevezet...

Érdemes megnézd!

Gondolatok a demokratikus szavazásról

© Olvass balról jobbra. Konzervatív vélemény blog.
Free Joomla! templates by Engine Templates