A nagybetűs igazságról

Az alábbi eszmefuttatást egy az ukrajnai gyerekek egész generációjának megnyomorításáról szóló cikk indukálta. Megint ugyanaz a minta. Úgy hívják: zsűrizés. (Csurkára utalva - tudom, tudom velem nem lehet vitatkozni ha Csurkára hivatkozom, te atyaég! Egy újabb zsűri-döntés...). 

Ezek szerint te (is) tudod mi az IGAZSÁG? Veszélyes álláspont. Én sajnos nem ismerem az IGAZSÁGOT, de igyekszem tényszerűen megkeresni.

Kezdjük is: IGAZSÁGOT baloldali lapoknál felesleges keresni, amelyek alapállítása egyértelműen nem igaz. (Alább lesz néhány link, saját tartalom, bennük több hivatkozással)

Hiteles újságírás - mit olvasson az ember?

A sajtóperek hivatkozása nekem kicsit vicces. A Fidesz által megvett bíróságokra (az balos orgánumok rendszeres toposza) hivatkozni? De most tényleg... Ennyire szarul vesz a Fidesz bíróságot, hogy ellenük ítélnek? Vagy a sajtójuk ellen, Vagy ez a látszat? De akkor pláne minek hvatkozni, hisz csak támogatod a hibrid rezsimet! (Hazádnak rendületlenül)  A másik, hogy nyeréshez pert kell indítani. Joggal való politizálásnak és újságírásbak nevezik. Egy fura példa erre:

Zúzda de talán ez jobban rávilágít a megközelítés abszurditására: Elektromos szerzetes

Visszatérve az eredeti kommentemhez. Amit valójában szóávettem az a ZSŰRI által diktált DIVAT problematikája. A 444 előszeretettel mondja meg mi az IGAZSÁG, mármint szerinte. Na meg persze azt is, hogy mit kell róla gondolni. Ezt pedig jellemzően az emberek pozitív érzelmeivel való torz visszaéléssel teszik.

Természetes, hogy minden jóérzésű embernek fáj ami az ukrajnai gyerekekkel történik. De ettől még nem kell Ukrajna-pártivá válni, ami felé mint elvárás felé a cikk terelni próbál.

Lelkiismeret

Hadd egy példát bal-fake sajtóul (már elnézést az erős véleményért, a hivatkozott cikkek környékén találsz egy ilyen kulcsszót…) megfogalmazva:

Népszavazás - A magyarok 96%-a elutasítja (ide fogalmazz egy tetszőleges erős provokatív kifejezést, pl. a bzkat). Legen itt a hivatkozás is: https://vtr.valasztas.hu/nepszavazas2022 A trükk. Volt EGY olyan kérdés, amire 95,92% szavazott nemmel. A szavazás pedig a valóságban a gyermekek védelméről és a szülők jogairól szólt. De ez mindegy is. A hivatkozást úgyse nézi meg a kutya se. Az se érdekes, hogy valami okból rengeteg érvénytelen szavazat volt, a népszavazás összességében érvénytelen lett jogilag, habár az támogatás így is elsöprő többséget mutat. De az eset kiválóan rámutat a „jóérzéssel“ manipulálásra a valóságban.

A bal-fake sajtó vádja az volt, hogy LGBT emberek ellen irányul a népszavazás (meg persze a gyermekvédelmi törvény), ami tételes hazugság, a törvényt és a kérdéseket elolvasva. Azoknak akik tudnak és akarnak olvasni. Na de persze a SZÁNDÉK! (Amit ugye a ZSŰRI megmond neked!) Persze. A megtévesztő kommunikáció kiválóan volt megtervezve. Arra ugyanis csak kb. 5% volt rávehető, hogy igennel szavazzon (ahogy az eredményekből látszik), a többieket az érvénytelen szavazásig tudták elvinni.

Végezetül, pár eset ami miatt allergiás vagyok ezekre a divatokra: Fudan, SZFE, rabszolgatörvény, szabadstrand, Klubrádió, Fertő tó, CEU. Mindegyik link mögött egy rakás cikk van. Mindegyik esetében igyekeztem száraz tényekkel alátámasztani a leírtakat.De persze tévedhetek bármelyikben, hiszen én sajnos nem ismerem az IGAZSÁGOT.

Ez is érdekelhet

  • Miután a Fidesz győzött Beruházásokat leállítani Budapesten és átcsoportosítani vidékre. Kapja csak Budapest azt amire szava...
  • Ez ellen kell küzdeni Nem a bántalmazottakat kell védeni, vagy éppen előretolni, hanem a bántalmazókat kell letörni.  {su...
  • Ismét egy hazugság Most épp arról hazudott, hogy az ő kormányzásuk alatt az alacsonyabb benzinár idején gyanannyi lett ...
  • Vajon tényleg hazudik? Elég csak a nő fejét megnézni. Svéd közszolgálat... {superlink}https://magyarnemzet.hu/kulfold/a-le...
  • Házhoz, pofonért DK-s szavazók. Gréczy a legnagyobb kezű DK-s, visszatért! Örüljetek. Mi pedig annak örülünk, hogy az...

Érdemes megnézd!

Gondolatok a demokratikus szavazásról

© Olvass balról jobbra. Konzervatív vélemény blog.
Free Joomla! templates by Engine Templates